Forsvarsforbeholdet kan ikke længere forsvares, som verden ser ud i dag
Af Tobias Marney, Landsformand for Europæisk Ungdom
En ny verden kræver en ny politik, og forsvarsforbeholdet er uforsvarligt. Derfor bør Danmark afskaffe det.
De store tektoniske, geopolitiske plader har for alvor rykket sig. USA har med sin Afghanistan-politik vist, at ”America First” er kommet for at blive, og det reagerer EU på. Derfor må Danmark gøre op med det forældede og uforsvarlige forsvarsforbehold.
Ungdomsorganisationer: Her er vores ønsker til den europapolitiske aftale
Af: Europæisk Ungdom, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Venstres Ungdom, Alternativets Unge, Sydslesvigs Vælgerforenings Ungdom, Grænseforeningen Ungdom, Fagbevægelsens Ungdom, Socialistisk Folkepartis Ungdom og Silba
Den danske regering skal kæmpe en mere aktiv kamp for demokratiske værdier i Europa og prioritere en samlet indsats for europæisk reguleringen af databeskyttelse. Og så skal EU’s sorte og uambitiøse landbrugspolitik laves om, skriver en række ungdomspartier og -organisationer.
Europæisk Ungdom: Regeringens planer om et asylsystem uden for EU er dømt til at mislykkes
Af: Hasan Rashid medlem af Politisk Udvalg
Vedtagelsen af lovforslaget om eksternalisering af den danske asylbehandling er ikke et nybrud, men blot endnu et eksempel på den nationale egoisme, der tidligere har fået EU’s bestræbelser til at fejle, skriver Hasan Rashid.
Europæisk Ungdom: Regeringen forhindrer selv den reelle debat om Europas fremtid
Af: Tobias Marney Landsformand og Jakob Wind Politisk Sekretær
Det virker i den grad formynderisk at regeringen, inden Konferencen for Europas Fremtid rigtig er gået i gang, vender tommelfingeren nedad i forhold til at diskutere potentielle traktatændringer, skriver Tobias Marney og Jakob Konrad Kjeldsen Wind.
En markering af europadagen: Vi må ikke glemme, hvor vigtig EU er
Af: Pernille Lundby Dokkedal forkvinde Europæisk Ungdom Aarhus og Kurt Nielsen formand for Europabevægelsen i Østjylland
DEBAT: For 71 år siden foreslog den franske udenrigsminister Robert Schumann dannelsen af en Kul- og Stålunion, hvor kul- og stålproduktionen hos de to tidligere krigsmodstandere, Tyskland og Frankrig, blev lagt under en fælles overstatslig myndighed. Denne idé blev til virkelighed og blev siden til EF, De Europæiske Fællesskaber, i 1957 og EU, den Europæiske Union, i 1993.
Debat | Europæisk Ungdom: En europæisk mindsteløn er nødvendig for solidariteten og samhørigheden i Europa
Af: Sille Flach Vigsø, medlem Politisk Udvalg, Magnus Orstrand, politisk landsnæstformand og Jakob Konrad Kjeldsen Wind, lokalnæstformand Europæisk Ungdom København
Det er ikke overraskende, at EU i 2020 satte en del vigtige emner på pause, der ikke handlede om den altoverskyggende pandemi. Ikke mindst debatten om det meget kontroversielle mindstelønsforslag f...
Debat: Selv når Danmark vender blikket indad, må vi omfavne det internationale samarbejde
Af: Preben Bonnén, Politisk faglig chef, NORDIC dialogue Tobias William Marney, formand, Europæisk Ungdom København
For hvert et Tab der kan Erstatning findes, hvad udad tabes, det maa indad vindes", som forfatteren H. P. Holst udtrykte det i årene efter Danmarks nederlag til Preussen og Østrig-Ungarn i 1864 og tabet af hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg. Folket blev bestyrket i deres nationale sindelag og rykkede tættere sammen i en verden, som også dengang blev opfattet som ustabil og usikker.
Debat: Selvstændighedsbevægelser i Europa vil uafhængighed og alligevel være en del af EU
Af: Preben Bonnén, politisk faglig chef, Nordic Dialogue, og Tobias William Marney, formand Europæisk Ungdom København
Et af hovedargumenterne for brexit var, at Storbritannien skulle have selvstændighed og tage kontrollen over egne grænser og lovgivning tilbage. Men et stort og i iøjnefaldende paradoks ved det evigt anvendte argument er, at de europæiske selvstændighedsbevægelser gør alt, hvad de kan, for samtidig at blive en del af EU.
Brexit er en katastrofe for fremtiden – ægte suverænitet er nemlig en illusion
Af: Tobias William Marney, formand for Europæisk Ungdom København
24. december blev Europa-Kommissionen og den britiske regering endelig enige om en aftale omkring Brexit. Forløbet omkring aftalen har mildest talt ikke været kønt, og på trods af Leave-kampagnens løfter om øget velstand estimeres det, at Brexit har kostet omkring 200 milliarder pund (over 1.600 milliarder kroner) siden folkeafstemningen i 2016, hvor et beskedent flertal stemte for at forlade EU.
Europæisk Ungdom efter valg i USA: Styrk den fælles udenrigspolitik i EU
Af: Jakob Konrad Kjeldsen Wind, Næstformand Europæisk Ungdom København
EU skal træde i karakter i udenrigspolitikken. Med et polariseret USA tror vi ikke på, at fremtidens udfordringer vil blive løst af amerikanerne, med en ny præsident eller ej, skriver næstformand i Europæisk Ungdom København.
Vil Mette Frederiksen udskrive folkeafstemning efter corona?
Af: Valder Fredens, Politisk Udvalg Europæisk Ungdom
I efteråret 2019 sagde Mette Frederiksen, at spørgsmålet om dansk deltagelse i EU's styrkede banksamarbejde, også kaldet bankunionen, skulle til folkeafstemning, hvis regeringen beslutter sig for at gå ind for en dansk tilslutning. Dette på trods af, at en folkeafstemning ikke er påkrævet ifølge Grundloven.
Europæisk Ungdom: Forsvarsforbehold gør det umuligt for os at være solidariske
Af: Asbjørn Frier og Alexander Sennels, Formand og bestyrelsesmedlem, Europæisk Ungdom Købehavn
EU-landene har under krisen udvist manglende solidaritet. Det udstiller, hvordan en konventionel krig ville se ud, hvis landene havde forsvarsforbehold, mener Europæisk Ungdom.
Europæisk Ungdom: Regeringens budgetkrig skader de unge generationer
Af: Jakob Konrad Kjeldsen Wind , Bestyrelsesmedlem, Europæisk Ungdom København.
Det nye syvårige budgetforslag fra EU-Kommissionen er en stor gevinst for hele Europa. Især for de unge generationer i Sydeuropa, skriver bestyrelsesmedlem i Europæisk Ungdom.
Danmarks sparsommelighed står i vejen for, at vi kan være den grønne stemme i EU
Af: Tobias William Marney, Landsformand Europæisk Ungdom
Danmark vil ikke støtte EU’s genopretningsplan med solidariske, grønne investeringer, men kun med lån, og de er dermed villige til at risikere, at sydeuropæiske økonomier krakker på grund af den store gæld. Det er en forkert prioritering, skriver bestyrelsesmedlem i Europæisk Ungdom København Tobias William Marney i dette debatindlæg
Medlem af Europæisk Ungdom: EP-valget er blevet glemt og fortjener en bedre valgkamp
Af: Helena Ravn
Det er svært at overbevise vælgerne om, at de skal interessere sig for EP-valget, når partierne ikke selv lader til at interessere sig synderligt.
Giv ungdommen muligheden for at gøre det bedre
Af Hans Hallmann, medlem af Europæisk Ungdom
Det siddende Europa-Parlament har en gennemsnitsalder på næsten 60 år. Med al respekt for den erfaring, alderen bringer, så findes der lovgivningsområder, hvor ungdommen er bedre rustet til at udvikle meningsfulde løsninger.
EU-valg får konsekvenser for kommunerne
Af: Andreas Høstergaard, landsformand Europæisk Ungdom
Klimakrisen kommer til at koste kommunalt, men løsningerne skal findes i det internationale samarbejde, skriver formand for Europæisk Ungdom.
Europæisk Ungdom: Hvorfor afviser Pia Kjærsgaard dog at hejse EU-flaget på europadagen?
Af: Andreas Høstergaard Poulsen, Landsformand, Europæisk Ungdom
Når vi på europadagen, 9. maj, fejrer vores europæiske sammenhold, skal der naturligvis være flagfest i Danmark.
Hvis vores klimaopråb virkelig skal ændre noget, så stem den 26. maj
Af: Andreas Høstergaard, landsformand, Europæisk Ungdom og Tobias Simonsen, hovedbestyrelsesmedlem, KFUM-Spejderne
At unge møder hinanden på tværs af grænser, er vigtigt. Det skaber fælles forståelse for, hvordan andre europæiske unge lever og opfatter Europa, hvilket danner vores generation og skaber fundamentet for en fremtid med større tolerance og accept af hinanden.