Sådan skaffer vi mere arbejdskraft – tag imod flere udenlandske studerende
En kommentar skrevet af Jacob Blasius, international ansvarlig, DSF, og Tobias William Marney, Europæisk Ungdom
Vi opfordrer til, at politikerne tager et kritisk blik på de myter, som har skabt nedskæringer i antallet af internationale studerende, får vendt skuden og skabt et bedre rekrutteringsgrundlag. Det giver kun økonomisk, faglig og social mening med flere internationale studerende, skriver Jacob Blasius og Tobias William Marney.
Regeringen maler sig op i et hjørne på europapolitikken
En kommentar skrevet af Jakob Konrad Kjeldsen Wind, formand for Europæisk Ungdom, Jonas Pullich Knudsen, Venstres Ungdom, og Mirjam Dyekjær, Radikal Ungdom
Vores regering mener fortsat, at USA er den eneste garant for vores sikkerhed, og at al snak om et europæisk forsvar er urealistisk. Hvorfor kommer regeringen ikke ud af starthullerne og indser, at et Europa, der kan tage vare på sig selv, også er i amerikanernes interesse?
Man skulle tro, at Nick Hækkerup var justitsminister i Polen
Et debatindlæg af Jakob Wind, formand for Europæisk Ungdom og Elise Sydendal
»EU-domstolen er på forbryderens side«.
Hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at udtalelsen stammede fra den rabiate polske justitsminier Ziobro. Han kom nemlig med lignende udtalelser, da EU-domstolen begyndte at give dagbøder til Polen for landets systematiske afvikling af retsstaten.
Europæisk Ungdom: Den danske model er bedst til at bekæmpe ulighed og fattigdom
Et debatindlæg af Jørn Sanne-Wander og Jakob Wind, formand for Europæisk Ungdom
Forslaget om mindsteløn styrker kollektive forhandlinger og arbejdsmarkedets parter, da de er bedst til at bekæmpe fattigdom, skriver Jørn Sanne-Wander og Jakob Konrad Kjeldsen Wind fra Europæisk Ungdom.
50 YEARS OF EU MEMBERSHIP - DID THE DANES EVER BECOME EUROPEAN?
En kommentar skrevet af August Lund Felumb, International Sekretær og Jakob Wind, formand for Europæisk Ungdom
Few Danes probably remember the 2nd of October as a memorable date. Next year, however, they may have to be reminded. Because precisely on that day in 2022 the Danish people voted to join the European Union, fifty years ago. Among the pro-EU organisations, this jubilee will of course be a celebratory event.
Unge bør rette deres klimaprotester og drømme mod EU – for det er her, fremtiden afgøres
Et debatindlæg af Elise Sydendal, medlem af Europæisk Ungdom
Når vi i Danmark taler om, at vi skal ud og presse resten af verden til COP26, så er det gennem EU. Så hvorfor fylder EU så lidt i den offentlige klimadebat? Det spørgsmål stiller medlem af Politisk Udvalg i Europæisk Ungdom og klimaaktivist Elise Sydendal er medlem af Politisk Udvalg i Europæisk Ungdom og klimaaktivist.
Husk det, når du stemmer: Aarhus er verdens bedste by - lad os gøre den endnu bedre
Et debatindlæg skrevet af Hans Hallmann, medlem af Europæisk Ungdom.
Alle de potentielle ledere af en tysk regeringsmagt har sagt, at de er glade for det europæiske samarbejde – og det kan vi nyde godt af i Aarhus. Vi må, med både lidt og megen arrogance, anerkende, at vi er en af de bedste byer i Danmark og dermed Europa og verden. Det skal vi udnytte. Lige meget, hvor meget man kan grine af Europæisk Kulturhovedstad-projektet, så må vi bare anerkende, at dem, der har forstand på verden, søger imod Aarhus.
Europa alene i verden
En kommentar af August Nilsson
Billederne fra lufthavnen i Kabul står stadig printet i de flestes bevidsthed og repræsenterende nok først og fremmest den fejlslagne mission og pinlige tilbagetrækning, der markerede afslutningen på den 20 år lange krig i Afghanistan. Andet og mere ligger imidlertid gemt i disse billeder, der vist snart har været alle verdens avisforsider rundt – nemlig et vidnesbyrd om et grundlægende skifte i amerikansk udenrigspolitik.
Rwanda-plan er moralsk forkastelig og vil tilsmudse Danmarks navn
Af: Katrine Platon Skyum, Næstformand Europæisk Ungdom Nord og medlem af politisk udvalg
Hvis Danmark ender med at sende asylsøgere til Rwanda, har vi indgået en aftale, der er illoyal, moralsk forkastelig og urealistisk. Der er tre essentielle grunde til, at aftalen skal skrottes øjeblikkelig.
For det første sætter Danmark meget på spil internationalt. Dette kan blandt andet ses ved, at planen har fået stor kritik af både FN og EU, hvilket vil resultere i, at vores i forvejen ’bekvemme’ forhold til EU vil blive langt værre. I Dublin- forordningen står der klart og tydeligt, at asylansøgere har ret til at få deres sag behandlet i det første land, de ankommer til…
Oplys os
Af August Østergaard Nilsson, Politisk Udvalg Europæisk Ungdom.
1. juni skal vi stemme om ophævelsen af forsvarsforbeholdet. Jeg går med et lille håb i maven om, at landets aviser begynder at tage deres demokratiske ansvar på sig og stille stof omhandlende forsvarsforbeholdet gratis til rådighed.
Glem ikke EU til Komunalvalget
Af Politiske Sekretær Jakob Konrad Kjeldsen Wind, forperson for Europæisk Ungdom Sjælland Elise Sydendal, og formanden for Europæisk Ungdom København, Anders Elm Berner
Hvad har 1024 nye gadelamper i Lejre med EU at gøre? Nok ikke meget, vil de fleste tænke. Men det er faktisk en hel del. EU har nemlig vedtaget en målsætning om 20 pct. energieffektivisering på tværs af alle europæiske kommuner…
Forsvarsforbeholdet kan ikke længere forsvares, som verden ser ud i dag
Af Tobias Marney, Landsformand for Europæisk Ungdom
En ny verden kræver en ny politik, og forsvarsforbeholdet er uforsvarligt. Derfor bør Danmark afskaffe det.
De store tektoniske, geopolitiske plader har for alvor rykket sig. USA har med sin Afghanistan-politik vist, at ”America First” er kommet for at blive, og det reagerer EU på. Derfor må Danmark gøre op med det forældede og uforsvarlige forsvarsforbehold.
Triggered: Er Brexit en succeshistorie eller en katastrofefilm?
Storbritannien er løbet tør for benzin og supermarkedets hylder står tomme. Er det hele Brexits skyld? Eller er det faktisk EU, der har presset en umulig situation nedover briterne. Vi inviterer Chris Bjerknæs, Dansk Folkeparti, og Jakob konrad Kjeldsen Wind, Europæisk Ungdom, til debat.
Ungdomsorganisationer: Her er vores ønsker til den europapolitiske aftale
Af: Europæisk Ungdom, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Venstres Ungdom, Alternativets Unge, Sydslesvigs Vælgerforenings Ungdom, Grænseforeningen Ungdom, Fagbevægelsens Ungdom, Socialistisk Folkepartis Ungdom og Silba
Den danske regering skal kæmpe en mere aktiv kamp for demokratiske værdier i Europa og prioritere en samlet indsats for europæisk reguleringen af databeskyttelse. Og så skal EU’s sorte og uambitiøse landbrugspolitik laves om, skriver en række ungdomspartier og -organisationer.
Europæisk Ungdom: Regeringens planer om et asylsystem uden for EU er dømt til at mislykkes
Af: Hasan Rashid medlem af Politisk Udvalg
Vedtagelsen af lovforslaget om eksternalisering af den danske asylbehandling er ikke et nybrud, men blot endnu et eksempel på den nationale egoisme, der tidligere har fået EU’s bestræbelser til at fejle, skriver Hasan Rashid.
Europæisk Ungdom: Regeringen forhindrer selv den reelle debat om Europas fremtid
Af: Tobias Marney Landsformand og Jakob Wind Politisk Sekretær
Det virker i den grad formynderisk at regeringen, inden Konferencen for Europas Fremtid rigtig er gået i gang, vender tommelfingeren nedad i forhold til at diskutere potentielle traktatændringer, skriver Tobias Marney og Jakob Konrad Kjeldsen Wind.
En markering af europadagen: Vi må ikke glemme, hvor vigtig EU er
Af: Pernille Lundby Dokkedal forkvinde Europæisk Ungdom Aarhus og Kurt Nielsen formand for Europabevægelsen i Østjylland
DEBAT: For 71 år siden foreslog den franske udenrigsminister Robert Schumann dannelsen af en Kul- og Stålunion, hvor kul- og stålproduktionen hos de to tidligere krigsmodstandere, Tyskland og Frankrig, blev lagt under en fælles overstatslig myndighed. Denne idé blev til virkelighed og blev siden til EF, De Europæiske Fællesskaber, i 1957 og EU, den Europæiske Union, i 1993.
Debat | Europæisk Ungdom: En europæisk mindsteløn er nødvendig for solidariteten og samhørigheden i Europa
Af: Sille Flach Vigsø, medlem Politisk Udvalg, Magnus Orstrand, politisk landsnæstformand og Jakob Konrad Kjeldsen Wind, lokalnæstformand Europæisk Ungdom København
Det er ikke overraskende, at EU i 2020 satte en del vigtige emner på pause, der ikke handlede om den altoverskyggende pandemi. Ikke mindst debatten om det meget kontroversielle mindstelønsforslag f...
Debat: Selv når Danmark vender blikket indad, må vi omfavne det internationale samarbejde
Af: Preben Bonnén, Politisk faglig chef, NORDIC dialogue Tobias William Marney, formand, Europæisk Ungdom København
For hvert et Tab der kan Erstatning findes, hvad udad tabes, det maa indad vindes", som forfatteren H. P. Holst udtrykte det i årene efter Danmarks nederlag til Preussen og Østrig-Ungarn i 1864 og tabet af hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg. Folket blev bestyrket i deres nationale sindelag og rykkede tættere sammen i en verden, som også dengang blev opfattet som ustabil og usikker.
Debat: Selvstændighedsbevægelser i Europa vil uafhængighed og alligevel være en del af EU
Af: Preben Bonnén, politisk faglig chef, Nordic Dialogue, og Tobias William Marney, formand Europæisk Ungdom København
Et af hovedargumenterne for brexit var, at Storbritannien skulle have selvstændighed og tage kontrollen over egne grænser og lovgivning tilbage. Men et stort og i iøjnefaldende paradoks ved det evigt anvendte argument er, at de europæiske selvstændighedsbevægelser gør alt, hvad de kan, for samtidig at blive en del af EU.