15
APR
2016

Skattely er et internationalt problem

Posted By :
Comments : 0

HENRIK MAGNUSSON, INTERNATIONAL SEKRETÆR, EUROPÆISK UNGDOM

Når Panama Papers de seneste dage diskuteres, er det vigtigt at understrege, at national lovgivning er blind for skatteunddragelse. De fleste, der forsvarer skatteunddragelse, argumenterer for, hvad der er lovligt. Derfor er det et skud i hjertet på dem og den euroskeptiske linje, at hvis vi vil bekæmpe skatteunddragelse, er vi nødt til at finde løsningerne igennem EU og andre internationale samarbejder.

Der tabes mange mia. skattekroner ved, at nogle flytter penge til lande med lavere beskatning. Selv om det kan være fristende at betale mindre i skat i et andet land, er det dybt uretfærdigt, hvis man samtidig bliver boende. Det suger velfærden ud af resten af befolkningen. Problemet opstår, fordi forskellige lande selv kan sammensætte deres skattelovgivning. På den måde kan de tiltrække udenlandsk interesse.

Desværre har DF og den euroskeptiske venstrefløj haft held med at bilde befolkningen ind, at de er bedre stillet uden EU. Desværre er virkeligheden den, at disse åbenlyst umoralske handlinger kun kan finde sted, så længe lovgivningen kun er national. I stedet for at lukke det blinde øje, bør partierne fremme en lovgivning, der også kan være til gavn for den almindelige borger. Hvis vi ikke kan komme skatteunddragelsen til livs, kan velfærdsstatens dage være talte. Selv om det præcise tal ikke kendes, fosser skattekronerne ud af landet, mens vi andre må betale regningen. Skattely er et internationalt problem, derfor skal løsningerne også findes internationalt.

Bragt i Jyllands-Posten 15. april 2016

Om forfatteren