24
MAR
2016

Pressemeddelelse

Comments : 0

d. 23. marts 2015

 

Hjertet i Europa og vores alles hovedstad, Bruxelles, blev ramt af forfærdelige og barbariske terrorangreb.

Efter tilbageholdelsen af Salah Abdeslam i Bruxelles den 18. marts, der angiveligt var involveret i Paris-angrebene, kan europæerne have følt lettet for en kort tid. I dag, smerte og sorg fylde vores hjerte, endnu en gang. Terrorismen har vist sit grimme ansigt for de europæiske borgere, igen.

Vi unge europæere, fordømme Bruxelles frygtelige angreb og erklærer vores dybeste medfølelse til de pårørende og venner af ofrene. Vi ønsker at sende dem om vores tanker, støtte og bønner.

Vi ønsker også at understrege vores vilje til ikke at ændre vores måde at leve på, på grund af terrorister, der forsøger at skræmme os og fratage vores individuelle rettigheder og således ikke accepterer forskellige måder at tænke og leve på.

Vi vil fortsætte med at kæmpe for alles ret til at tale, at gøre, at skrive eller at rejse derhen, hvor vi ønsker. Vi vil fortsætte med at forsvare vores åbne samfund med mere effektive værktøjer end vold og had: ved fortsat at leve sammen uanset hvor vi kommer fra, eller hvad vi tror på, ved at styrke forbindelserne og relationer mellem vore kulturer og vores religioner og ved fortsat at leve, som vi har før, efter vores europæiske værdier. Vi vil ikke lade disse mennesker tage vores frihed, og vi vil ikke give efter for terror.

Vi, Europæisk Ungdom, værner vores grundlæggende friheder og værdier – demokrati, menneskerettigheder, solidaritet og fred – og vores forskellige kulturer og individuelle baggrunde. Vi europæere, ved, at terrorismen ingen farve har og heller ingen religion. Vi, de europæiske borgere, står sammen, i dag mere end nogensinde.

Europa vil ikke overgive sig til terror.

Med venlig hilsen

Emil Drevsfeldt Nielsen,

Formand for Europæisk Ungdom

Om forfatteren