Europæisk Ungdoms firdags studietur til Dublin var en stor succes – både fagligt og socialt – og bød bl.a. på diskussioner om den økonomiske situation i Irland, overvejelser om legitimitetsunderskud i EU og naturligvis et besøg på Guinness Storehouse. Vi var blot syv deltagere med baggrund i forskellige samfundsvidenskabelige studieretninger – men selvfølgelig med fælles interesse for EU.

Vi ankom sent mandag aften og tjekkede ind på vores fine og anbefalelsesværdige hostel i bydelen Smithfield. Tirsdag morgen kl. 10 havde vi aftalt med den danske ambassadør at mødes med ham på ambassaden. Det blev til et interessant og oplysende besøg, hvor ambassadøren fortalte om økonomi, demografi, folkeopinion mv. Derefter stod den på frokost (fish & chips) og sightseeing. Om eftermiddagen besøgte vi det irske udenrigsministerium hvor vi diskuterede det irske formandskab og dets prioriteter med to embedsmænd. Tirsdag aften var der fællesspisning i byen efterfulgt af en øl på en pub.

Onsdag morgen mødtes vi med Institute of International and European Affairs, der er en irsk EU-pro tænketank. Vi diskuterede igen det irske formandskab samt legitimitetsproblemer med to af instituttets forskere. Om eftermiddagen besøgte vi Guinness Storehouse, der egentlig talt var ret kedeligt, bortset fra deres ”Sky bar” hvorfra man kan sidde og nyde sin Guinness med udsigt over hele Dublin. Onsdag aften spiste vi igen sammen ude i byen, og denne aften gjorde vi lidt mere ud af vores kulturelle studier af det irske natteliv.

Torsdag havde vi ingen formelle besøg på programmet, så efter vi havde tjekket ud af vores hostel, tog vi igen på sightseeing. Denne gang lagde vi turen forbi Trinity College, der er et af verdens ældste universiteter, og bl.a. er kendt for sit kæmpestore gamle bibliotek hvor den berømte ”Book of Kells” ligger til udstilling. Torsdag eftermiddag måtte vi drage mod lufthavnen og enden på en kort, men spændende, lærerig og sjov tur.

EUD rejser Europa tyndt

Vil du se billeder fra andre rejser eller læse mere om mulighederne for at tage på studieture, seminarer og konferencer i hele Europa?
Så klik her