Kroatien er netop blevet det 28. medlem af det Europæiske samarbejde.
Optagelsen ses af mange som den kroatiske afslutning på den fredsproces der begyndte for over to årtier siden, og som et tegn på at regionen er stabil, og en anerkendelse af tilhørsforholdet til det øvrige Europa.
I anerkendelse af alt det ovenstående, og i erkendelse af det vigtige ved græsrodsbevægelser, og i særdeleshed ungdomsorganisationers rolle i samfundet, havde Kommissionen arrangeret en konference i Kroatien i ugen op til 1. juli. De inviterede ungdomsorganisationer og journalister til at deltage i konferencen der bar den sigende titel “growing together” og som hovedtema havde erfaringsdeling og networking.
Europæisk Ungdom Danmark var repræsenteret ved tre medlemmer der, på trods af forsinkede og aflyste fly ankom til Kroatien med gåpåmod og interesse.
200 unge mennesker fra hele Europa var samlet, og i luften hang en to-delt glæde. Én følelse af glæde fra de unge fra EU, der lykønskede de Kroatiske deltagere med medlemsskabet, og delte ud af deres egne erfaringer med det Europæiske system. Og én glæde fra de Kroatiske deltagere der med slet skjult gåpåmod glædede sig over de nye muligheder, de nye bekendtskaber og den vidensdeling der foregik.
Alt i alt havde repræsentanterne fra EUD en dejlig tur og kunne ikke have ønsket sig bedre værter. Af resultater kan nævnes nye bekendtskaber, en glimrende middag ved Kommissions repræsentanternes bord hvor der blev diskuteret alt fra lige agurker til xenofobisk nationalisme, og sidst, men så absolut ikke mindst, en bekræftelse af at EUDs medlemmer udgør de absolut bedste rejsepartnere man kan forestille sig!

EUD rejser Europa tyndt

Vil du se billeder fra andre rejser eller læse mere om mulighederne for at tage på studieture, seminarer og konferencer i hele Europa?
Så klik her